Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019

Geplaatst op 15-4-2019 door Luz para Loes

Donaties voor KWF en Jeugdvakantieweek Liempde
Elk jaar doneren we een deel van de opbrengst aan goede doelen. Ook dit jaar hebben we weer 2 goede doelen blij kunnen maken met mooie bedragen.

KWF
Ons Loes was altijd erg begaan met andere mensen en zette zich samen met vriendinnen geregeld voor hen in. Zo heeft ze verschillende keren langs de kant van de weg spulletjes verkocht waarbij de opbrengst bestemd was voor het KWF. Ook maakte ze diverse tekeningen om als ansichtkaart te verkopen, om zo bij te dragen aan ons deelnamegeld voor Alpe d'Huzes in 2011. In haar jonge leventje heeft Loes dus al veel gedaan voor het KWF en daarom blijven wij deze stichting vol overtuiging steunen, zeker ook namens Loes.

Jeugdvakantieweek Liempde
Rond de tijd dat deze nieuwsbrief uitkomt, kunnen kinderen zich inschrijving voor de Jeugdvakantieweek Liempde. Een drukbezochte activiteit, waar altijd meer kinderen aan mee wilden doen dan mogelijk was. Dagen voor de inschrijfdatum liep de spanning al op. En natuurlijk zaten wij destijds ook elk jaar achter de laptop klaar, precies op het tijdstip dat de inschrijving startte. Wat was ons Loes blij als ze weer mee kon doen. Hutten bouwen van oude pallets en spellen doen met haar vrienden en vriendinnen. Een top afsluitingsweek van de grote vakantie.

Dit jaar hebben we gekozen om namens Loes deze stichting geld te doneren, zodat zij deze mooie activiteiten kunnen blijven organiseren en zo veel andere kinderen een mooie week kunnen bezorgen. "Heel blij zijn we met de donatie, we gaan dit besteden om een mooie ideeënboom te maken." aldus de organisatie van Jeugdvakantieweek Liempde. Wij zijn blij met zo'n mooie, creatieve bestemming!

Kaarsen als geschenk
Uitvaartondernemers zoeken vaak naar een passend geschenk om iets achter te laten bij de nabestaanden, dat warmte, licht en houvast kan geven. Inmiddels kiezen een aantal uitvaartondernemers voor een 'Kaars voor jou', als herinnering en als teken van troost en medeleven. Van een tekstkaars tot een miniatuurkaarsje voor kleine kinderen, die het geschenkje koesteren. Of een miniatuurkaarsje in organzazakje als kleine attentie bij een nagesprek voor de nabestaanden. Er zijn vele mogelijkheden, die we je graag laten zien. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lucia van Infini uitvaartverzorging in Amsterdam geeft de nabestaanden een tekstkaars. Haar verhaal:
"Mijn naam is Lucia, dit betekent licht in het Italiaans. Ik vind het fijn om warmte en licht te brengen in mijn werk. Ik wilde ook graag fysiek licht achterlaten bij mensen die ik bezoek en ben op zoek gegaan naar een bijzondere kaars. Toen kwam Maaike op mijn pad. Haar kaarsen 'Kaars voor jou' en haar verhaal erachter vond ik heel bijzonder. Het raakte me enorm. Dat een gedeelte van de opbrengst naar het KWF gaat, vind ik een heel mooi gebaar van Maaike. De meeste van mijn cliënten die ik bezoek zitten zelf of hebben een dierbare in de laatste levensfase en kunnen Maaike's mooie gebaar heel erg waarderen. Het geeft mij ook een fijn gevoel dat ik Maaike's licht mag doorgeven... Licht van Lucia."

Een hartverwarmend geschenk voor over de grens
Een dierbare overlijdt, die in het buitenland woont. Je kunt er door de afstand niet naar toe maar wilt de nabestaanden zo graag laten weten dat je aan hen denkt. Goed om te weten dat wij ook kaarsen verzenden naar het buitenland, verpakt als cadeau en eventueel met persoonlijke tekst. Zo zijn er al verschillende mensen in het buitenland die een kaars ontvangen hebben en hier veel troost uithalen.

Enkele maanden geleden kregen we deze tekst doorgestuurd van de persoon die een tekstkaars met 'Herinner mij' liet opsturen naar Spanje: "Met tranen in mijn ogen wil ik jullie bedanken voor de lieve en prachtige kaars die ik zojuist mocht ontvangen. Hij staat bij de urn en naast de foto van mijn vrouw." 

Meer verhalen van mensen die een kaars gekocht of gekregen hebben, kun je lezen op onze website onder 'Aanbevelingen en recenties'.

Open dag uitvaartcentrum Wolfswinkel Son en Breugel
Zondag 14 april waren we aanwezig bij de open dag van uitvaartcentrum Wolfswinkel in Son en Breugel. Deze vestiging van Uitvaartverzorging Kuis is net vernieuwd en ziet er prachtig uit. Mensen konden komen kijken en zich laten informeren over de diverse mogelijkheden rondom uitvaart. In een mooi ingerichte stand waren verschillende van onze kaarsen tentoongesteld. De bezoekers waren enthousiast over onze kaarsen en vonden deze zeker mooi om te branden tijdens een opbaring, een uitvaart of te krijgen wanneer je een dierbare hebt verloren. 

 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!